браузър chrome 78

Как да активираме функция сигурна парола на браузър Chrome 78?

Новият браузър Chrome 78 е тук!

Четене ~ 9 минути

  Ако сте забелязали, браузърът ви вече трябва да е актуализиран до чисто новата версия Chrome 78. Новото при нея: корекции на грешки, функция за сигурност, по-бърза работа, маркира полета, когато премествате мишката върху раздели. Има и две забавни функции, леко „заровени“ в Chrome 78 (за вашата десктоп или лаптоп версия), които изискват малко „копаене“, за да активирате. Звучи интересно. Ето ги и тях:

Как да активирате „Password Leak Detection“ функция на Chrome 78?

Тази функция, както подсказва името и, ще ви уведоми, ако по някакъв начин има пробив на вашите данни в Chrome. Google ще сканира всички потребителски имена и пароли спрямо базата данни за нарушения.  Да, тази информация е хеширана, така че вие просто изпращате информацията до сървър на Google без да се притеснявате.

Съществува и друг вариант с разширение Password Checkup extension, което  предлага сигурност за пароли и можете да си го инсталирате на вашия барузър.

Как „Password Checkup“ помага на вашите акаунти да са защитени?

Процес за сигурност Chrome 78

Графика: Google

Активация на „Password Leak Detection“.

За да активирате Password Leak Detection в Chrome 78, първо се уверете, че използвате Chrome 78. Kликнете върху иконата с три точки в горния десен ъгъл на браузъра, задръжте курсора на мишката върху „Help“ и щракнете върху „About Google Chrome”. Вашият браузър ще провери, че използва последната версия; ако не, ще го изтеглите и ще ви подкани да актуализирате.

 

След като сте готови, поставете този линк chrome://flags/#password-leak-detection в полето на вашия браузър и натиснете Enter и активирайте функцията.

Активация на password leak detection

Как да активираме „Force Dark Mode“ на браузър Chrome 78?

Функцията „Force Dark Mode“ на Chrome 78 ви позволява да задавате тъмен режим на вашия браузър. Понякога белотота и яркостта на страниците уморяват зрението ни, друг път просто искаме да тестваме визуална част по наш проект на тъмен фон. В тези ситуации е полезна тази функция. Така изглежда за дигитално студио Adscreamer:

Промяна на браузър chrome 78

Активация на „Force Dark Mode“

Не е WOW, но може да ви е свърши работата, ако не искате да сте изненадани от ярките уебсайтове.

За да включите режим „Dark Dark“, просто въведете chrome://flags/#enable-force-dark в адресната си лента, натиснете Enter и включете функцията.

Активиране на Force Dark Mode

Умеем да слушаме.

Имате какво да кажете за тази статия? Споделете го с нас на Facebook, LinkedIn.

Свързани теми

Нужда от полезна информация?

Запишете се сега!

Запиши ме за новини